Zhvillime dramatike në SHBA, Georgia shkon në rinumërim

Brad Raffensperger, sekretari i shtetit të Georgias, ka konfirmuar se do të ketë rinumërim të votave në këtë shtet.

“Do të ketë rinumërim në Georgia”, ka thënë ai në Atlanta, duke premtuar transparencë në proces.

Duke marrë parasysh garën e ngushtë presidenciale në Georgia, pritej që rinumërimi të ndodhte.

Aktualisht, Joe Biden i Partisë Demokratike udhëheq ndaj presidentit Donald Trump për vetëm 1579 vota në Georgia, në një garë tejet të rreptë.

Pa llogaritur Georgian, Bideni është duke prirë në garën e përgjithshme me 264 vota elektorale kundrejt 214 sa ka Trumpi. Për të fituar zgjedhjet duhen 270 vota elektorale. Bideni po udhëheq edhe në Nevada dhe Pennsylvania.