Vdes edhe një person në Kosovë nga koronavirusi

Një person ka ndërruar jetë si pasojë e koronavirusit në veri të Mitrovicës.

Kjo u bë e ditur nga ushtruesi i detyrës së drejtorit të Qendrës Shëndetësore në veri të Mitrovicës, mjeku Zllatan Elek.

Ai theksoi se dje është bërë një përpjekje për të transportuar tre persona, nga të cilët dy pacientë, të cilëve u duhej shumë mbështetje për oksigjen, u transportuan me sukses në Nish, ndërsa një person i moshuar u kthye dhe humbi betejën me këtë sëmundje pasdite.

93 pacientë aktualisht janë duke u trajtuar në Qendrën Spitalore Klinike në veri të Mitrovicës”.

” Kapacitetet e përgjithshme për nevojat e pacientëve janë rreth 180 vende dhe tani për tani kemi hapësirë ​​të mjaftueshme, dhe ato do të zgjasin për sa kohë që ne si qytetarë do t’i përmbahemi masave të propozuara nga shtabi i krizave ”, tha Elek.

Ai theksoi se sistemi i kujdesit shëndetësor është i mbingarkuar dhe se mes punonjësve të kujdesit shëndetësor ka të prekur me koronavirus dhe sipas tij kjo nuk ndikon në punën e pandërprerë të atij institucioni