Stuhia më e fuqishme në botë, urdhërohet evakuimi i mijëra personave

Stuhia më e fortë që pas vitit 2013, ku humbën jetën 6.300 persona, pritet të godasë sërish Filipinet. Qeveria e Filipineve ka urdhëruar evakuimin e dhjetra mijëra banorëve ne pjesën jugore të ishullit Luzon për shkak të afrimit të stuhise “Goni”. Siç raportojnë mediat e huaja rreziku është mjaft i madh sipas autoriteteve pasi stuhia përllogaritet të jetë e kategorisë 5, më e fuqishmja në botë gjatë këtij viti.

Stuhia pritet të përplaset arkipelagun me një shpejtësi 215 kilometra në orë dhe autoritetet i tremben shkatërrimeve të mëdha duke larguar kështu me detyrim banorët e zonës.