Po të funksiononte ligji, kryeministri Hoti sonte do ishte në burg

Drejtori i Instiutit të Kosovës për Drejtësi, Ehat Miftaraj, ka thënë se po të funksiononte ligji sic duhet në Kosovë, kreu i ekzekutivit, Avdullah Hoti do ta kalonte natën në burg, shkruan GazetaBlic.

Kështu ka deklaruar Miftaraj në Facebook, pas shuarjes së Task-Forcës Antikorrupsion, gjersa ka shtuar se kapja e shtetit, sipas tij, është shndërruar në politikë kryesore e Qeverisë Hoti.

“Nese Kosova do te kishte shtet ligjor dhe Prokurori qe punon ne baze te Kushtetutes dhe ligjit, Kryeministri Avdullah Hoti me siguri sonte do te kishte kaluar naten ne qendren e paraburgimit ne Prishtine ne pritje te nje procesi gjyqesor”, ka shkruar ai.

Postimi i plotë:

Nese Kosova do te kishte shtet ligjor dhe Prokurori qe punon ne baze te Kushtetutes dhe ligjit, Kryeministri Avdullah Hoti me siguri sonte do te kishte kaluar naten ne qendren e paraburgimit ne Prishtine ne pritje te nje procesi gjyqesor.

Kerkeses se Vettingut ne Polici, Prokurori dhe Gjykata duhet shtuar edhe Universitetit te Prishtines.

Vetem paramendo sa studenta kalojne permes “edukimit” nga lloji i “profesorave” alla Avdullah Hoti.

Anti-vlera dhe kapja e shtetit eshte shenderruar ne politike kryesore e Qeverise Hoti.