Përplasje e ashpër mes Avdullah Hotit dhe Rexhep Selimit

Kryetari i Grupit Parlamentar të LVV, Rexhep Selimi, reagoi pas raportit të Kryeministrit Hoti mbi përfundimin e përfundimit në Uashington.

Selimi tha se fjala e zotit Hoti nuk ishte raportuese por vetëm fjalë boshe dhe hipokrizi.

“Kjo është ajo që bëri zoti Hoti sot, nuk është një raport. Me fjalë boshe dhe hipokrizi. A kam arritur diçka, zoti Hoti? Me një kuriozitet të madh doja të dëgjoja, atë që prisja dhe atë, kështu që asgjë. Ju që kjo është një adaptim i shkëlqyeshëm i Kosovës, bëni për të parë më vonë se çfarë kemi fituar. Ata nuk zgjidhin asgjë për ne nga Shtëpia e Bardhë tani bëni për të parë atë që ju bëni nga Brukseli. Kosova nuk është një vend në Lindjen e Mesme por një vend në Evropë ”

Më tej Selimi tha se ai nuk duhet të lëshojë asgjë pa u raportuar në Kuvend pasi që kjo veçori u fitua vetëm nga Serbia.

“Edhe pse ju premtuat të mos bëni asgjë për të rekomanduar asgjë pa raportuar në Kuvend, ju nënshkruat detyrën në Uashington më 4 shtator pa e bërë atë në Kuvend. Nëse Kosova fiton, çfarë fiton Kosova me Mini-Schengen, z. Hoti Nëse Kosova fiton, na tregoni se çfarë përshtatemi me daljen e Serbisë në Detin Adriatik, ndarjen e Ujamn, etj. SI mund të pretendoni fitoren kur një Kryeministër në vend nuk është në kufijtë e vendit të tij. nënshkrimi ata kanë fituar më shumë të tjerët, domethënë Serbia, dalja në Adriatik, bashkëpronësia në Ujaman “tha Selimi