LIVE Zgjedhjet presidenciale 2020 në Amerikë: rezultate, analiza, përditësime të drejtëpërdrejta

Amerika zgjedh presidentin. Fituesi duhet të sigurojë 270 vota elektorale. Zgjedhje me pjesëmarrje rekord. Vëmendja tek presidenti, por sot votohet edhe për një-të-tretën e Senatit dhe për të gjitha, 435 vendet e Dhomës së Përfaqësuesve.

Biden fiton në Virxhinia

Biden fiton në shtetin Virxhinia me 13 vota elektorale.05:20

Biden fiton shtetin Nju Hampshër, Trump fiton Kansasin

Biden fiton shtetin Nju Hampshër me 4 vota elektorale, Trump fiton Kansasin me 6 vota.05:20

Trump fiton shtetet Juta, Uajoming dhe Dakota e Veriut

Trump fiton shtetet Juta me 6 vota elektorale, Uajoming me 3 vota dhe Dakota e Veriut me 3 vota elektorale.05:13

Biden fiton në shtetet Kaliforni, Oregon dhe Uashington

Biden fiton në shtetet Kaliforni me 55 vota elektorale, Oregon me 7 dhe Uashington​ me12 vota.