Lajm i mirë për Shqiptarët qe jetojnë në Gjermani, Rriten rrogat nga ky muaj, ja sa do jetë ora?

Nga pagesat bonus për prindërit, deri te zbatimi më i ash për i maskave të fytyrës, janë këto disa ndryshime që do të ndodhin në Gjermani.

Rrítja e pagës minimale për punë të përkohshme Pagat minimale për punë të përkohshme (Zeitarbeit) do të rríten. Në Gjermaninë perëndimore, pagesa për orë do të rrítet nga 9,96 € në 10,15 €.

Në shtetet lindore gjermane – përfshírë Berlinin – punonjësit e përkohshëm do të paguhen me 9,88 € në vend të 9,66 €. Një rritje e mëtejshme në 10.10 € do të bëhet në tetor.

Nuk ka teste falas të koronavirusit për disa udhëtarë

Duke filluar nga 15 shtatori, udhëtarët që kthehen nga vendet që nuk janë zona të rrezíkuara (siç përcaktohen në mënyrë të vazhdueshme nga Instituti Robert Koch) nuk do të lejohen më të bëjnë një te st falas të koronavirusit.

Më shumë inspektime për maska në trena

Nga shtatori e tutje punonjësit e ndërmarrjes gjermane të trenave ‘Deutsche Bahn’ do të kont rollojnë më nga afër nëse njerëzit mbajnë maska në trena dhe në stacione.

Deri më tani, Deutsche Bahn, në bashkëpunim me Polícinë Fed erale të Gjermanisë, ka kontrolluar rregullisht në 60 trena.

Tani ata duan të dyfíshojnë numrin e ínspektimeve dhe të kontrollojnë rreth 120 trena në ditë.