Isa Mustafa godet kundërshtuesit e Xhamisë së Madhe: Protesta tregon kompleks inferioriteti, jemi 95 për qind myslimanë

Kreu i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, ka shkruar se protestat e mbajtura sot për ndërtimin e Xhamisë së Madhe janë pjesë e ekspozimit demokratik, raporton Gazeta Express.

Mustafa ka shkruar në Facebook se protesta tregon edhe kompleksin e inferioritetit tonë që të pajtohemi se jemi këta që jemi, rreth 95 për qind myslimanë.

“Por, në vend që të turpërohemi, do duhej të krenohemi, ashtu siç krenohen të gjithë njerëzit e botës për besimin e tyre në zot, për objektet e tyre monumentale fetare, pa marrë parasysh sesi e demonstrojnë besimin e tyre, si muslimanë, katolikë, ortodoksë, protestantë…. Tendenca që të diktosh besimin dhe objektet fetare, nuk përkon me respektimin tonë të ndërsjell dhe as me respektimin e vetëvetes. Pse duhet të na pengojë një xhami e madhe, një katedrale, një kishë në Prishtinë. Qytetet më të mëdha ua kanë vënë qytetarë të tyre vendet më të mira për xhami, siç është Londra. Është Tirana. Këtë e kam bërë edhe unë sa isha Kryetar i Prishtinës”, ka shkruar Mustafa derisa, ka pasur edhe një kërkesë për kreun e Prishtinës.

“E inkurajoj Kryetarin Ahmeti të vazhdojë me ofrimin e zgjidhjes më të mirë për ndërtimin e kësaj xhamie. Të mundohesh që të paraqitesh ai që nuk je, s’është asgjë më pak sesa primitivizëm”, tha ai. /GazetaExpress/