ADERIM NË VV APO PARTI TË RE – VJOSA OSMANI FLET

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se ajo do të vazhdojë të jetë e angazhuar politikisht, por se nuk ka vendosur konkretisht cila do të jetë e ardhmja politike e saj.

Në një intervistë në Klan Kosova, ajo tha se të ardhmen e saj politike duhet ta mendojë më gjatë dhe se nuk do ta merr vetë vendimin.

Megjithatë, Osmani s’e përjashtoi as krijimin e një partie të re e as bashkimin me ndonjë parti tjetër – përfshirë Vetëvendosjen

Do ta vazhdoj angazhimin tim politik. Pas përjashtimit nga posti i nënkryetares së LDK-së s’është që ka mbetur hapësirë për bashkëpunim. Nuk kam ndonjë mëri personale ndaj asnjërit në LDK. Është çështje që kërkon më shumë kohë. S’janë vendime që mund të merren vetë sepse kam bashkëpunëtorë në LDK që komunikoj çdo ditë. Ka njerëz edhe jashtë në shoqërinë civile që më kanë përkrahur në vazhdimësi. Nuk është çështje që është vendosur. Nuk jemi në një situatë që mund të thuhet për këtë opsion apo atë tjetër”, ka deklaruar Osmani

Kryeparlamentarja klasifikoi në tri grupe partitë politike.

“Të kemi një dallim të qartë sepse tashmë lufta politike s’është mes disa partive. Është luftë mes dy koncepteve – njëri që e ka më seriozisht çkapjen e shtetit, s’po e them si klishe por si domosdoshmëri , tjetri një grup që e kanë zhvatë shtetin që 20 vjet dhe të tjerët që iu shkojnë pas zhvatësve”, u shpreh Osmani.

Osmani tha se LDK është dëmtuar shumë edhe për mosmbajtjen e premtimeve të dhëna në zgjedhjet e 6 tetorit, por edhe për shkak të përjashtimit të saj.

“Elektorati i LDK-së është i shkëlqyeshëm dhe duhet të pyetet nëse dëshiron të vazhdojë me një koncept politik që LDK të shihet si akter për çkapjen e shtetit apo të jetë patericë politike e Thaçit”.