Biseda telefonike mes Bidenit dhe Zelenskit, ja për çka u dakorduan dy presidentët

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, deklaroi sot se ka pasur një bisedë telefonike me homologun e tij amerikan, Joe Biden, për sanksionet e reja kundër Rusisë.

Sot, presidentët Joe Biden dhe Volodymyr Zelensky, kanë zhvilluar një bisedë telefonike.

Pak më parë, presidenti ukrainas ka lëshuar një njoftim zyrtar për këtë bisedë telefonike.

Zelensky ka thënë se biseda me presidentin amerikan Joe Biden, ka zgjatur një orë, ku kanë folur për situatën në terren në Ukrainë si dhe për negociatat me Rusinë.

Po ashtu, dy presidentët kanë biseduar edhe për sanskionet ndaj Rusisë, si dhe për ndihmën amerikane në mbrojtjen ajrore të Ukrainës.

“Sapo përfundova një bisedë njëorëshe të gjatë me Potusin (Presidentin). Ndamë vlerësimet tona për situatën në fushëbeteja dhe në tabelën e negociatave. Folëm për mbështetje në mbrojtjen specifike, për një pako të rë sanksionesh, si dhe për ndihma makro-financiare dhe humanitare”, ka njoftuar Zelensky.