Facebook dhe Instagram mbyllën për Evropë, nuk arrinë të siguroj mbrojtjen e të dhënave

Gjiganti i teknologjisë me sa duket paralajmëroi se kontrolli rregullator i bllokut mbi ‘transferimet transatlantike të të dhënave’ ndikon në aftësinë e tij për të ofruar reklama të synuara

Shërbimet e Facebook dhe Instagram në Evropë mund të duhet të mbyllen nëse kompania e tyre mëmë, Meta, nuk mund të përpunojë, ruajë dhe transferojë të dhëna nga përdoruesit evropianë në serverët me bazë në SHBA, paralajmëroi gjigandi i teknologjisë. Një numër i mediave cituan dosjet e saj vjetore me Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të SHBA në raportimin e zhvillimit.

Pika kryesore e pengimit për Meta është “transferimet transatlantike të të dhënave”, të cilat rregullohen nga një sërë marrëveshjesh që kompania përdor si bazë ligjore për ruajtjen e të dhënave nga përdoruesit e BE-së në serverët e SHBA. Këto marrëveshje model janë aktualisht nën shqyrtim ligjor dhe rregullator në Evropë – dhe potencialisht mund të “ndikojnë në aftësinë [Meta] për të ofruar shërbimet tona… ose aftësinë tonë për të synuar reklamat”