Bill Gates ka anuluar shumicën e planeve për pushime dhe shkak është përhapja e Omicron.

“Vetëm kur dukej se jeta po kthehej në normalitet, ne po futemi në fazën më të keqe të pandemisë”, shkroi Gates në mediat sociale, transmeton portal arbresh.info

Vetëm dy javë më parë, në një postim të fundit në blogun e tij, Gates shkroi se viti 2021 ishte “viti më i pazakontë dhe më i vështirë i jetës së tij”.

Megjithatë, ai pati dhënë shpresa, duke thënë se pandemia mund të përfundojë në vitin 2022.

Por, sipas të gjitha gjasave, përhapja e shpejtë e variantit Omicron duke se e ka zbehur optimizmin e Gates, transmeton arbresh.

Në një seri prej shtatë postimesh, ai tha se omicron “përhapet më shpejt se çdo virus në histori” dhe se “do të jetë vala më e keqe që kemi parë deri më tani, sepse është shumë ngjitëse”.

Gates tha se një përhapje e shpejtë mund të nënkuptojë se një valë omikronësh në SHBA mund të zgjasë më pak se tre muaj dhe vuri në dukje se pandemia nuk mund të përfundojë deri në vitin 2022 nëse ndërmerren hapat e duhur.