Rekord nga Musk, fiton 36.2 miliardë dollarë për një ditë

Ka qenë një ditë e mirë për Tesla-n dhe CEO-n e saj, Elon Musk. Njoftimi se Hertz synon të blejë 100,000 Tesla për flotën e saj, nisi një tubim spektakolar që e çoi kapitalizimin e tregut të kompanisë dhe vlerën neto të ekzekutivit të saj në lartësi të reja.

Çmimi i aksioneve të Tesla-s u rrit gati 13% në një ditë, duke e çuar për herë të parë kapitalin e tregut të prodhuesit të automjeteve në pak më shumë se 1 trilion dollarë. Musk e mbylli ditën 36.2 miliardë dollarë më i pasur në fitimin më të madh njëditor që ka regjistruar ndonjëherë Indeksi i Miliarderëve të Bloomberg, shkruan Scan, transmeton albinfo.ch.

Bloomberg tani vlerëson pasurinë neto të Musk në 288.6 miliardë dollarë. Pasuria e tij tani ka eklipsuar vlerën e tregut prej 282 miliardë dollarësh të Toyota-s. Ai gjithashtu vlen shumë më shumë se rivalët e Teslës si General Motors (83.9 miliardë dollarë) dhe Ford (62.8 miliardë dollarë).

Musk zotëron afërsisht 20% të Tesla-s dhe ky aksion është shtytësi kryesor i pasurisë së tij, i cili gjithashtu financon sipërmarrje si Boring Company dhe SpaceX. ‘CEO i çuditshëm’ merr sasi të mëdha opsionesh aksionesh nga një paketë komplekse pagese që paguhet kur Tesla arrin disa momente të caktuara financiare. Musk fitoi 8 miliardë dollarë pasuri pasi Tesla njoftoi se kishte zhbllokuar një grup të ri aksionesh, sipas Bloomberg.

Musk së pari kaloi themeluesin e Amazon Jeff Bezos për t’u bërë personi më i pasur në botë në janar. Ata kanë shkëmbyer vende disa herë që atëherë.

Tani Musk ka çimentuar një epërsi prej afro 100 miliardë dollarësh ndaj Bezos, pasuria e të cilit ishte 192.6 miliardë dollarë në mbyllje të tregut, vlerëson Bloomberg.