Kim Jongu thotë se ShBA është e ‘paqëndrueshme’: Unë do t’bëj ushtri që s’mund ta sfidoj askush

SHBA-ja është “burim” i paqëndrueshmërisë, deklaroi ai ndërsa e bëri të qartë se  objektivi më i rëndësishëm i vendit komunist sot  është zotërimi i një “aftësie të pathyeshme ushtarake”, të cilën askush nuk do të guxojë ta sfidojë

SHBA-ja shpesh ka sinjalizuar se nuk është armiqësore ndaj shtetit tonë, por nuk ka prova të bazuara në veprime, që ne të besojmë se ajo nuk është vërtet e tillë. Amerika po vazhdon të krijojë tensione me gjykimet dhe veprimet e saj të gabuara..null

Administrata e presidentit amerikan, Joe Biden, ka deklaruar vazhdimisht se nuk ka asnjë qëllim armiqësor ndaj Phenianit, por duket kjo nuk e bin Korenë e Veriut që është nën sanksione të shumta ndërkombëtare për shkak të armëve të veta bërthamore dhe programeve me raketa balistike.